DE NIEUWE LUIER RECYCLE ZAK PAST IN DE DIAPERCHAMP LUIEREMMERS

– Doe mee en RECYCLE! - 

 

 

Als producent van een groot merk onder de luieremmers is Garland reeds 20 jaar actief in de markt van reukloze en hygiënische luieropslag. Het bestaansrecht van de DiaperChamp (in Europa sinds 2002) komt voort vanuit de vraag naar een duurzame luieropslag omdat destijds alle luieropslag emmers gebruik maakten van plastic navulcassettes. Voor de consument een hele dure afvalopslag methode maar bovenal een opslag methode waarbij veel extra plastic waste komt kijken. In de DiaperChamp passen normale - en stoffenzakken die hergebruikt kunnen worden. 

 

Na onze verantwoordelijkheid voor een reukloze, hygiënische en duurzame opslag stopt het niet. Garland wil ook mede zorgdragen voor een zo duurzaam mogelijke verwerking van het luierafval.(gem. 8% van het huishoudelijk afval – 200.000 ton ) 

Daarom is Garland al vanaf de eerste (Europese) luierrecycling projecten betrokken via een samenwerking met Knowaste. Bij elke DiaperChamp werd een rol Knowaste zakken bijgesloten en op de verpakking en de website werd uitgebreid aandacht besteed aan de luier recycling, voor de consument cruciaal omdat de betrokkenheid vergroot werd zodra men wist waarvoor ze meewerken aan luierrecycling.

 

Helaas is Knowaste in 2008 gestopt met het recyclen van luiers, het was een te kostbare operatie. In de tussentijd is er in Nederland hard gewerkt aan het opnieuw realiseren van een circulaire afvalstroom o.a. voor luiers.

 In 2020 heeft de ARN (in samenwerking met Elsinga beleidsplanning en innovatie) een recyclinginstallatie voor luiers op kunnen zetten waarin luiers worden verwerkt - gerecycled tot nieuwe materialen (o.a. stadspark bankjes) en groene stroomvoorziening. Reeds een aantal gemeenten werken mee en uiteindelijk is het de bedoeling dat alle gemeenten in Nederland deze landelijke circulaire afvalstroom voor luiers kunnen gaan realiseren.

Kijk snel of er ook in jouw gemeente inzamelingspunten zijn

en doe mee!